DARMOWA WYSYŁKA od 300 zł
Zadzwoń do nas: 666 111 236

Polityka Prywatności

I. Do kogo skierowana jest Polityka prywatności?

1. Sklep KamilWojewoda.pl jest sklepem internetowym (dalej „Sklep”) prowadzonym przez

Salon Kamil Wojewoda

90-254 Łódź, Grzegorza Piramowicza 4/ U 1

NIP 728-26-39-448, REGON 100659859

KONTO BANKOWE: 78 1140 2004 0000 3302 7569 1048

nr. telefonu: 666-111-236

(dalej: „My”), który przywiązuje szczególną uwagę do prywatności użytkowników. Jeżeli korzystasz ze Sklepu Polityka Prywatności skierowana jest właśnie do Ciebie.

2. Niemal w każdym przypadku, gdy otrzymujemy od Ciebie dane osobowe, w osobnym dokumencie przekazujemy Ci szczegółową informację o przetwarzaniu Twoich danych osobowych. Mimo to w Polityce Prywatności postanowiliśmy je jeszcze raz powtórzyć, abyś mógł je szybko odnaleźć. Znajdziesz tu informacje, w jaki sposób korzystamy z udostępnionych nam przez Ciebie danych osobowych, w jaki sposób je zabezpieczamy oraz jakie przysługują Ci prawa i obowiązki.

3. Polityka Prywatności jest częścią regulaminu Sklepu KamilWojewoda.pl.

II. Kto zbiera Twoje dane osobowe?

1. Administratorem podanych przez Ciebie danych osobowych jest

Salon Kamil Wojewoda

90-254 Łódź, Grzegorza Piramowicza 4/ U 1

NIP 728-26-39-448, REGON 100659859

KONTO BANKOWE: 78 1140 2004 0000 3302 7569 1048

nr. telefonu: 666-111-236

2. Jeżeli masz pytania dotyczące Polityki Prywatności lub ogólnie dotyczące ochrony danych osobowych, napisz do Nas na adres sklep@kamilwojewoda.pl lub na adres pocztowy: 90-254 Łódź, Grzegorza Piramowicza 4/ U 1.

III. W jaki sposób zbierane są Twoje dane osobowe?

1. Jeżeli odwiedzisz nasz Sklep, w sposób automatyczny zbierane są dane informatyczne dotyczące Twojej wizyty, w szczególności: a. adres IP, b. rodzaj systemu operacyjnego, c. rodzaj/typ przeglądarki.

Sama wizyta w Sklepienie wymaga podania od Ciebie żadnych innych informacji, ani danych osobowych.

2. Zbieranie pozostałych danych następuje dobrowolnie w inny sposób, np. za pomocą poczty e-mail, poprzez formularz zamówienia, formularz zapisu na newsletter albo za pomocą telefonu – wyłącznie wówczas, gdy chcesz Nam takie dane przekazać np. w celu otrzymania oferty, zapisu na newsletter lub złożenia zamówienia. Za pomocą tych środków możesz przekazać Nam swoje dane osobowe, takie jak:

a. imię i nazwisko, b. adres e-mail, c. nr telefonu, d. adres dostawy, e. dane niezbędne do realizacji płatności za zamówienie

3. Twoje dane osobowe (np. numer konta bankowego) zbierane są przez Nas również przy zawieraniu transakcji

4. Podsumowując, Twoje dane osobowe możemy zbierać i później dalej przetwarzać w celach:

a) zawarcia i wykonywania umów sprzedaży produktów fizycznych i cyfrowych; b) rozliczania transakcji; c) rozpatrywania reklamacji i ochrony przed ewentualnymi nieuzasadnionymi reklamacjami; d) odpowiadania na Twoje zapytania (jeśli zadzwoniłeś lub napisałeś do Nas z pytaniem); e) przesyłania newslettera – jeśli wyraziłeś na to zgodę.

5. Jeśli jesteś naszym klientem, to w ramach tzw. prawnie usprawiedliwionego celu, możemy kontaktować się z Tobą w celu promocji własnych produktów. Jeśli jednak nie życzysz sobie kontaktu telefonicznego ani mailowego, wówczas możemy przesłać Ci jedynie materiały pisemne za pośrednictwem tradycyjnej poczty.

IV. Jak wygląda zbieranie danych osobowych przy zakupie w Sklepie?

1. Podstawą przetwarzania przez nas Twoich danych jest zawarta z Nami umowa sprzedaży (czasopism papierowych, czasopism on-line lub kursu on-line). Jeśli wyraziłeś chęć otrzymywania newslettera lub wyraziłeś zgodę na kontakt telefoniczny, podstawą przetwarzania przez nas Twoich danych jest Twoja zgoda. W każdej chwili możesz cofnąć tę zgodę klikając w link dezaktywacyjny (zawarty w stopce każdego wysyłanego przez nas e-maila) lub po prostu pisząc do nas wiadomość lub dzwoniąc do nas;

2. Twoje dane są przez nas przekazywane firmom kurierskim i pośrednikom w płatnościach – w celu realizacji zamówienia oraz firmie księgowej do celów rozliczeń. Jeśli zapisałeś się na newsetter, Twoje dane będą przekazane firmie świadczącej usługi e-mail marketingu;

3. Nie przekazujemy Twoich danych do państw trzecich, tj. poza obszar Unii Europejskiej ani poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego;

4. Twoje dane będziemy przetwarzać do czasu wykonania zawartych pomiędzy nami umów oraz do czasu przedawnienia roszczeń z tego wynikających. Jeśli chodzi o newsletter lub zgodę na handlowy kontakt telefoniczny, Twoje dane będziemy przetwarzać tak długo, jak długo nie wycofasz udzielonej nam zgody;

5. W każdej chwili masz prawo dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub zmniejszenia zakresu, w którym przetwarzamy Twoje dane. Możesz też zawsze wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych na cele marketingowe;

6. W każdej chwili możesz żądać przeniesienia swoich danych do innego administratora danych;

7. Przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych) co do przetwarzania Twoich danych osobowych;

8. Podanie Twoich danych do umowy jest konieczne w celu jej realizacji. Z kolei podanie adresu e-mail jest konieczne jeśli chcesz otrzymywać newsletter. Podanie numeru telefonu do celów handlowych jest dobrowolne.

9. Twoje dane nie są przez nas wykorzystywane do podejmowania decyzji opartych na zautomatyzowanym przetwarzaniu danych, a które mogłyby mieć wpływ na Twoją sytuację prawną lub wywoływać dla Ciebie inne podobnie doniosłe skutki. Nowoczesny system do e-mail marketingu pozwala natomiast analizować działania odbiorców po otrzymaniu od nas wiadomości. Robimy to, by lepiej dostosować treść newslettera do Twoich zainteresowań. W każdej chwili możesz sprzeciwić się takiemu przetwarzaniu przez nas Twoich danych.

10.  Gdy dokonujesz zakupu w Sklepie  otrzymujemy informację o Twoim numerze konta i dacie transakcji.

V. Jak zbierane są dane w sposób automatyczny? Co to są pliki cookies?

1. Przy okazji Twoich odwiedzin w Sklepie w sposób automatyczny zbieramy niektóre Twoje dane. Dane te są zbierane przez tzw. pliki cookies („Ciasteczka”), czyli pliki wysyłane i instalowane na Twoim komputerze lub innym urządzeniu, podczas przeglądania Sklepu.

2. Ciasteczka pozwalają na zapamiętanie i sprawdzanie Twoich preferencji.

3. Ciasteczka nie dokonują żadnych modyfikacji czy zmian ustawień w urządzeniu lub oprogramowaniu, które zostało zainstalowane na Twoim urządzeniu.

4. Pamiętaj, że masz prawo nie wyrazić zgody na wykorzystywanie przeze Nas Ciasteczek (możesz je blokować).

5. Jeżeli chcesz blokować Ciasteczka, powinieneś wybrać odpowiednie ustawinia w Twojej przeglądarce WWW. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć na stronie http://wszystkoociasteczkach.plhttp://www.youronlinechoices.com/pl/

6. Zazwyczaj Ciasteczka mogą zostać usunięte z przeglądarki poprzez opcję „usuń historię” i zaznaczenie cookies za pomocą pola check box albo poprzez zablokowanie w przeglądarce możliwości pobierania ciasteczek.

7. Chcemy Cię poinformować, że korzystanie przez Ciebie ze Sklepu bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na wykorzystywanie przez Nas ciasteczek. Stosowny komunikat na ten temat wyświetla się automatycznie zawsze przy pierwszej wizycie danego użytkownika w Sklepie. Zablokowanie Ciasteczek lub ich usunięcie może spowodować, że niektóre opcje Sklepu mogą okazać się niedostępne – chodzi tu przede wszystkim o automatyczne uzupełnienie pól formularzy.

8. Dane zbierane automatycznie przy pomocy Ciasteczek będą przeze mnie używane do:

a) anonimowej analizy zachowań użytkowników Sklepu; b) zbierania danych demograficznych o użytkownikach.

VI. Jakie inne technologie  wykorzystywane są w Sklepie?

A. Google Analytics (cookies) – analizy statystyk strony

1. Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, w celu umożliwienia przeanalizowania źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają ze Sklepu.

2. Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.

3. Google może również przekazywać informacje pochodzące z cookies osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

4. Dane te stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych, a zatem dane z cookies nie są w żaden sposób łączone z innymi danymi, które nam podajesz

5. Używanie przez Nas narzędzia Google Analytics nie stanowią przetwarzania Twoich danych osobowych.

B. Google AdWords (cookies) – reklama behawioralna

1. Google AdWords wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu zapamiętania, jakie strony internetowe były odwiedzane z Twojego urządzenia.

2. Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu wyświetlania reklam na innych odwiedzanych przez Ciebie stronach.

3. My jako reklamodawcy korzystający z usług Google nie mamy dostępu do danych z ciasteczek zapisanych na Twoim urządzeniu, ale możemy zlecać reklamy do wybranych przez nas odbiorców, np. do wszystkich osób, które odwiedziły Naszą stronę www w ciągu ostatnich 7 dni.

4. Firma Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

5. Dane te stanowią dla nas jedynie materiał statystyczny, a reklamy zlecamy jedynie na podstawie zbiorczych kryteriów (do określonych grup docelowych, a nie do konkretnego użytkownika), a zatem dane z cookies nie są w żaden sposób łączone z innymi danymi, które nam podajesz.

6. Używanie przez Nas narzędzia Google Adwords nie stanowią przetwarzania Twoich danych osobowych.

VII. Czy mam dostęp do moich danych osobowych? Czy mogę odwołać wcześniej wyrażoną zgodę na otrzymywanie informacji handlowych?

1. Tak. Pamiętaj, że w każdej chwili przysługuje Ci dostęp do Twoich danych osobowych. Możesz  otrzymać kopię posiadanych przeze mnie Twoich danych osobowych.

2. Możesz też od nas Zawsze uzyskać informacje nt.: a. celu przetwarzania Twoich danych, b. jakiego rodzaju dane przetwarzamy, c. komu przekazuje Twoje dane, d. jak długo planuje przechowywać Twoje dane.

3. Przysługuje Ci prawo do: a. sprostowania Twoich danych, b. usunięcia lub ograniczenia Twoich danych, jeżeli nie są już mi potrzebne do celów, na które mi je podałeś (do realizacji zamówienia i związanych z tym celów księgowych i archiwalnych) albo jeżeli cofnąłeś zgodę na ich przetwarzanie lub wnosisz sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych na cele marketingowe.

4. Możesz w każdej chwili odwołać swoją zgodę na otrzymywanie poprzez e-mail informacji handlowych i/lub zgodę na marketingowy kontakt telefoniczny.  Możesz to zrobić na trzy sposoby: a) Możesz odwołać zgodę telefonicznie, przez kontakt pod numerem 666-111-236. b) Odwołanie zgody jest też możliwe poprzez wiadomość mailową na adres: sklep@kamilwojewoda.pl . c) Listownie na adres:

Salon Kamil Wojewda, 90-254 Łódź, Grzegorza Piramowicza 4/ U 1

5. W stopce każdej wiadomości, jaką wysyłamy w charakterze naszego newslettera, znajduje się także link dezaktywujący, za pomocą którego możesz wypisać się z listy mailingowej.

6. Możesz też wnieść całkowity sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych na cele marketingowe.

7. Od chwili zaakceptowania przez Ciebie zamówienia, dane użyte w celu jego złożenia nie mogą być zmienione.

8. Nie można także zmienić danych zbieranych automatycznie.

VIII.  Czy moje dane osobowe są zabezpieczane?

1. Twoje dane są przez Nas zabezpieczane poprzez stosowanie środków organizacyjnych i technicznych, koniecznych i odpowiednich dla zapobiegnięcia ryzyka naruszenia Twoich praw lub wolności.

2. W szczególności zabezpieczamy Twoje dane osobowe przed udostępnieniem ich osobom nieupoważnionym, a także przed uszkodzeniem lub utratą.

3. Dodatkowo przepływ informacji między Tobą a Sklepem jest zaszyfrowany.

4. Bezpieczeństwo przesyłu danych jest zapewnione dzięki stosowaniu protokołu transmisji SSL (Secure Socket Layer v3). SSL polega na kodowaniu danych przed ich wysłaniem z Twojej przeglądarki i dekodowaniu po bezpiecznym dotarciu na serwer obsługujący Sklep KamilWojewoda.pl.

IX. Postanowienia końcowe.

1. Zasady określone w Polityce Prywatności podlegają prawu polskiemu.

2. Możesz zawsze wnieść skargę na moje postępowanie z Twoimi danymi osobowymi. Skargę składa się do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych

3. Niniejsza Polityka Prywatności wchodzi w życie z dniem 25.05.2018 r.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów